Engineering masterpieces

Bedenker, eigenaar Ton Werner Spruit, (1964) werd geboren in Castricum, Nederland. Studeerde Aziatische kunst en cultuurgeschiedenis en talen. Na 2000 kwam hij voor langere tijd terug uit Azië in Nederland en startte in Amsterdam: Repromasters. Zijn grote voorliefde voor Vlaamse en Hollandse meesters motiveerde hem om zijn privébelangstelling te professionaliseren. Hij wilde topstukken thuis aan de muur. Zonder mitsen en maren. In full colour en in 3D met de juiste formaten, verf karakteristieken, klodders, craquelé en vernisglans. 

Omringt door een team van specialisten resulteerde een hoog ontwikkeld kleurmanagement en 3D technieken met gekalibreerde machines voor panelen en vlasweefsels met konijnenlijm in Repromasters Transfers. Een licentie voor Nederland van het Van Gogh Museum Enterprices motiveerde sterk en gaf brandstof voor verder onderzoek. Drie weken hing een Repromasters Transfer van ‘Rembrandts’ Staalmeesters in de Aduard Kapel van het Rijksmuseum. Daarna o.a. in Carré’s Rembrandt musical.  ‘Vermeer’ werd gemaakt voor de winkel van het Mauritshuis en de “Slag bij Kijkduin” (VAN DE VELDE DE JONGE, 1607 – 1673) werd gefotografeerd in het Scheepvaartmuseum. In 2005 Werd de Schuttersmaaltijd ter viering van de “Vrede van Münster, 1648” van BARTHOLOMEUS VAN HELST (1613 – 1670)  van op lokatie gefotografeerd in het Rijksmuseum.


Galerie Repromasters opende haar deuren in Bakkum, Castricum van 2009 – 2016.

Nu is Repromasters gallerie gevestigd in Chateau Marquette Heemskerk waar 4 stijlkamers zijn ingericht met oude meesters die te zien zijn op afspraak.
 
Klanten van Repromasters zijn eigenaren van patriciershuizen, grachtenpanden, kastelen landgoederen en buitenplaatsen. Ook internationaal weten particulieren Repromasters te vinden.